Arganolie

Wat is arganolie?

Arganolie wordt ook wel ‘Wonderolie’ of ‘Het vloeibare goud uit Marokko’ genoemd. Dit komt omdat de arganboom een beperkte groeiplaats in het zuidwesten van Marokko kent. Arganolie is een plantaardige olie, die wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten die aan de arganboom, Argania Spinosa, groeien. De boom is zeldzaam (geworden) en wordt nu beschermd door de UNESCO. Arganolie is een olie die uit de pitten van de argannoot wordt geperst. De olie is een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine E, essentiële vetzuren en krachtige antioxidanten.

Voordelen van arganolie bij dagelijks gebruik.

Wist je dat arganolie bij dagelijkse gebruik:

Arganolie heeft een heilzame werking bij ontstekingen, verzacht littekens en is geschikt om een groot aantal huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis* te behandelen.

Arganolie is geschikt om mee te masseren met eventueel toevoeging van een andere plantenolie. 

In het voorjaar en in de zomer smeer je je huid in met een pure arganolie tegen de invloed van o.a. de zon. De arganolie dringt de effecten van de zon terug en je huid voelt na het gebruik soepeler, zachter en minder droog aan.
De arganolie is geheel natuurlijk en zonder chemicaliën, waardoor het de huid niet belast of irriteert. Je kunt het zelfs veilig gebruiken om de verbrande huid tot rust te brengen en te herstellen. Pure arganolie trekt snel in en zorgt er ook voor dat het bruine kleurtje langer blijft zitten.

Als je het fijn vindt om arganolie te gaan gebruiken, kijk dan eens op deze website

In de praktijk is een beperkte hoeveelheid Arganolie aanwezig. Ik kan eventueel een kleine hoeveelheid olie in een flesje meegeven zodat je het kunt uitproberen.

*Huidaandoeningen zijn vaak wel te behandelen maar niet altijd te genezen. Bij ernstige vormen is het altijd goed om de huisarts te raadplegen.